zondag 8 februari 2009

Geen gluten geen mais geen soya

Twee loges uit Italie die met hun tweeen deze drie allergieeen verzamelen. Het is niet niks. Dit allemaal aan het einde van een moeizame dag met kinderfeestje in Tunfun, mamma is total loss, bovendien was ik het vergeten, en dus mijn enige steun en toeverlaat is de op zondag geopened Dirk v/d Broek.

Maar gasten, en zeker gasten uit Italie, en zeker de dochter van een kokende vriendin die volgende weekend ons in Umbrie zal volproppen, die moet je goed ontvangen.

Het is rijst met kokoszalm geworden.

1 pakje langkoorelig rijst gekookt met een snufje zout.

In een brede koekenpan, een bosje lenteuitjes in ringen gefruit in sesamolie, met 4 plakjes gember erin. Wilde zalmmoten uit diepvries (wel ontdooid eerst) erin gelegd, 10 minuten een beide kanten gekookt onder een deksel, samen met een halve blokje kokos en op smaak gebracht met Japanse sojasaus.

Geserveerd met een schaal rauwe paprikas erbij.

Morgen ga ik iets beters verzinnen.